25. Sa(n)jam knjige u Istri GRADOVI U TIJEKU
Od 5. do 15. prosinca 2019.

Drage knjižničarke i dragi knjižničari,

pozivamo vas da s nama proslavite 25 godina uspješnog djelovanja Sa(n)jam knjige u Istri - Festivala knjiga i autora. Obljetnički Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 5. do 15. prosinca 2019. godine na dobro poznatoj lokaciji u Domu hrvatskih branitelja. Tematska okosnica 25. Sajma je „Gradovi u tijeku“ kroz koju ćemo se baviti imaginarijem i konstrukcijom grada kao mjesta oslobođenja, procesa, stvaranja i konstantnih promjena.

Proslavu četvrt stoljeća Sa(n)jam knjige u Istri započet ćemo upravo druženjem s Vama, dragi naši knjižničari i knjižničarke. Ipak, uzevši u obzir vaše sugestije, odlučili smo ponovno uvesti zaseban dan posvećen i namijenjen vašoj struci. Tako ćemo priču o 25. Sa(n)jmu otvoriti Nultim danom4. prosinca.

Koncept stručnog programa za knjižničare osmislit će iskusni stručnjaci u polju informacijskih znanosti i bibliotekarstva Tatjana Aparac-Jelušić i Srećko Jelušić. Nit vodilja stručnog programa bit će pitanje mjesta i smještaja knjižnice u kulturološkom, društvenom i sociološkom konstruktu grada. Ideja o stručnom programu proizašla je iz razgovora s našim dugogodišnjim partnericama – knjižničarkama iz Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Vaše domaćice i domaćini, koji će vas provesti kroz obljetnički postav 25. Sa(n)jma knjige u Istri, bit će idejna kreatorica novog knjižarskog koncepta i voditeljica prodaje Vlatka Balinčić i asistent prodaje Denis Brandeis, uz iskusne i vrsne knjižarke Marinu Habuzin i Maju Habuzin te marljive i kreativne studente/ice.

U sklopu 25. Sa(n)jma knjige u Istri knjižnicama nudimo: 

  • biranje naslova po posebnim sajamskim cijenama od 4. prosinca do 15. prosinca 2019. godine,
  • individualan i stručan pristup svakom knjižničaru/knjižničarki,
  • veliki izbor naslova – u Puli izlaže više od 250 nakladnika iz Hrvatske i regije, s gotovo 20.000 naslova, a poznato je i kako Sa(n)jam knjige u Istri potiče i promovira male te srednje izdavače koji tradicionalno izlažu svoje naslove samo na našem Sajmu, 
  • koktel dobrodošlice i ručak u sklopu Nultog dana te noćenje za jednu osobu (ravnatelja/icu knjižnice ili voditelja/icu nabave),
  • otpremu knjiga do vaše knjižnice i
  • odličnu zabavu i provod na 25. Sa(n)jmu knjige u Istri.

Prijaviti se možete najkasnije do 23. listopada 2019. godine. Prijavnicu preuzmite u produžetku ovog poziva i popunjenu je pošaljite na e-mail: denis@sanjamknjige.hr

Za sve dodatne informacije obratite se Denisu Brandeisu putem maila denis@sanjamknjige.hr ili telefonski na 099 814 4405. 

U slučaju nemogućnosti dolaska na Nulti dan, Sajam vam iste uvjete (besplatan smještaj, otpremu knjiga i stručno vodstvo) osigurava i u ostalim danim trajanja 25. Sa(n)jama knjige u Istri. 

 

Veselimo se ponovnom susretu i druženju s Vama!
Srdačan pozdrav!

Vlatka Balinčić, voditeljica prodaje 
Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula